Hvalpe

 

 

Lina blev den 28. september 2012 parret med denne utrolig fine havaneser han, Quintano. Quintano har på udstilling opnået at blive bedste junior, BIS 1, Exellent 1, BIK 1.

 

 

Du kan følge hvalpenes udvikling og rejsen til deres nye familier på denne side.

 

 Hvis du er interesseret i at købe en hvalp, er du meget velkommen til at ringe eller skrive til mig og fortælle lidt om dig selv, samt om hvilket liv hvalpen vil få hos dig.

 

Hvalpene leveres med DKK stambog, chipmærkning og de vil få ormekure samt sundhedsattest fra dyrlæge. De vil desuden blive registreret i Dansk Hunderegister, hvilket er lovpligtigt.

 

Hvalpene vil, i den første tid, vokse op i soveværelset og bliver herefter flyttet til en stor hvalpegård i stuen, således at de er en del af hverdagen og de vil, på denne gode måde, blive præget af alt det der sker omkring dem.

 

Jeg vil løbende orientere om hvalpenes udvikling her på hjemmesiden og de vil være salgsklare, når de er ca. 9 uger og er klar til at blive taget fra moderen. Jeg vurderer hvornår de er klar, frem for at give en dato, hvilket er til gavn for både hvalpen og ejerne, da der kommer en mere rolig og afbalanceret hund ud af det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 små fine hvalpe er kommet til verden 30. november 2012

 

 

                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20. maj 2013:

Nana og Malte har gået sammen til hvalpetræning her hen over foråret, de var vilde med at se hinanden og kunne næsten ikke koncentrere sig om andet end at lege med hinanden :-)

 

30. marts 2013:

Det par der skulle have Nana kunne desværre ikke, af personlige omstændigheder, have hende alligevel, derfor er hun nu blevet en fast del af Kennel Bødiker. Lina er vild med hende og de leger enormt godt, Lina har slet ikke været træt af hende, så det er bare gået så godt. Nu kan vi slet ikke undvære hende, hun er frisk, glad og en lille springfidus som sin mor :-) Hundene beriger hverdagen helt enormt!

 

9. februar 2013:

Malte er nu kommet til hans nye hjem, han har taget det så fint, har jeg fået at vide. Han har ikke pevet og sov på vej hjem. Han leger, spiser og sover fint. Det er virkelig dejligt for mig at høre - så kan jeg jo slappe lidt bedre af. Han mangler meget her, det er helt forkert!

Jeg havde pigerne med til fødselsdag og de pev og ville ind da vi kom hjem, for de troede nok Malte var der inde - men nej. Pigerne har nu også taget det fint, Lina var lidt mut og ville slet ikke lege med Nana, men det gik ret hurtigt over. Det bliver først rigtig svært for Lina når Nana heller ikke er der mere.

Nana går fint i snor og hun er god, når vi er til hvalpetræning, men det er meget koldt, så hun må jævnligt op og putte i armene for at få varmen :-)

 

4. februar 2013:

Begge hvalpe går så fint i snor, Nana har stadig lidt problemer med selen og fryser hurtigere end Malte, der drøner afsted. Han går nu også fint til når jeg går med ham alene. Jeg har været i MaxiZoo med dem og alle var helt solgt, måtte bare hilse på dem og der blev sagt utrolig mange dejlige ord om dem :-)

Så har de været med på besøg - denne gang hos en blandingstæve og en Border Collie han, det gik fint og hvalpene følte sig bare hjemme, drønede rundt og skulle snuse til alt. Hundene syntes hvalpene var spændende, men også lige farlige og utilregnelige :-)

De var med på mit arbejde hvor min arbejdsgiver havde en Irsk Setter han med, hvalpene syntes han var virkelig spændende, han prøvede at lege lidt med dem, men hans pludselige bevægelser gjorde at de trak sig lidt, da de så han 2. gang (ca. 2 timer efter) fik de jagtet ham ud af kurven og op i sofaen :-) 

Hvalpene kan godt lide børn og mange mennesker, det tager de sig slet ikke af og de suser frem til døren når Lina gør fordi der kommer nogen.

Hvalpene har været lidt alene hver for sig og det tog de pænt. Alle tre hunde er blevet rabies vaccineret, det gik bedre med Nana denne gang, men hun var den eneste der sagde noget overhoved.

 

30. januar 2013:

Begge hvalpe har fundet nye familier, men jeg har stadig fornøjelsen af dem lidt endnu selvom de er 8½ uge. De er bedre og bedre til at gå tur og især Malte kan godt lide at gå, men det er for koldt at gå en hel tur, så de kommer op på armen med jævne mellemrum. Nana synes selen er meget irriterende, men Malte tager det fint. Malte er en virkelig kærlig hund, han elsker at putte og nusse - der er Nana mere en vildbasse. De er dygtige til at lave og tisse udenfor. Nana piver når hun vil ud, men det gør Malte ikke, så der skal man virkelig holde øje. Lina leger meget med dem og opfordrer selv til leg, jeg tror det bliver hårdt for hende når de ikke er der mere, men der går noget tid inden Nana bliver henter, så det er meget godt med en blid overgang.

 

24. januar 2013:

Så har hvalpene været på besøg igen, denne gang var der tre sorte labrador tæver, fire små børn, tre katte og to marsvin, så det var en ordentlig omgang, men nok mest for mig. Hvalpene tog det helt utrolig godt, de drønede rundt mellem børn og hunde og til sidst også marsvin, de ville lege med dem, men det kunne marsvinene ikke forstå. Ikke alle hundene ville have noget med dem at gøre og det respekterede de også fint. Larmen fra børnene tog de sig ikke af, men de har været meget trætte i dag hvor de også har været med på arbejde igen.

 

22. januar 2013:

De har nu været på besøg hos Linas kusine, en Fransk Bulldog tæve og det var meget herligt at se dem omgås hende, det er jo en noget anden hund der har helt andre lyde, men de syntes det var sjovt og tøede helt op til sidst. Især Malte var lidt reserveret i starten, men han kom virkelig efter det. De er ikke bange, men kan godt blive forskrækkede og så er det bare på den igen, fint temperament har de.

De har også været på besøg hos min venindes lyse labrador han, det er den første han hund de har været tæt på, han gad dem ikke rigtigt, men det forstod de og han var god til at takle dem, så det gik også over alt forventning.

 

19. januar 2013:

Nu er hvalpene chippet og vaccineret. De pev begge da de blev chippet, men Malte tog det så fint da han blev vaccineret - han sagde slet ikke noget. Nana derimod skreg og skreg, det var ikke sjovt! De elsker at være ude i sneen, de løber rundt efter Lina, slås og tumler, men det er koldt, så de er kun uden kort tid ad gangen.

 

16. januar 2013:

Hvalpene har været med på arbejde og de opførte sig så godt. Der er ellers meget gang i dem og de gør og knurrer og bider i hinanden. Jeg har opstartet clicker-træning med dem og det går godt :-)

 

 

15. januar 2013:

Så har de fået lov til at opleve sne for 1. gang og de er vilde med det. De forsøger at spise det hele, så det må de lære ikke er godt. De suser rundt og kan ikke forstå hvad det er for noget der knitrer under poterne, så de vil ud hele tiden. De er ikke til at stå for når de vælter rundt og løber ind når der bliver kaldt, de er så dygtige.

 

14. januar 2013:

Betændelsen lader til at være ovre heldigvis. De diger, men ikke særlig meget mere.

Hvalpene elsker at være uden for hvalpegården, de har mad og vand der inde, så de går selv ind og ud og drøner ellers rundt over det hele.

De har været med på besøg og da de var trætte lagde de sig ind i trollyen for at sove.

Fredag fik de selskab af en stor elefant som de er helt vilde med, så den deler de seng med nu og hiver den i halen.

 

9. januar 2013:

Lina fik yverbetændelse natten til tirsdag, men jeg har heldigvis behandlet hende fint, så vi har undgået medicin indtil videre. Hvalpene er store, så det gør intet, at de ikke får så meget mælk.

Hvalpenes tænder kommer mere og mere frem, men Quina er lidt foran. Halerne buer fint hen over ryggen og laver et lille svej. De leger voldsomt sammen og også med mor. De er ofte med på besøg og de klarer det virkelig fint. De er gode til at tisse og lave udenfor og de er så stolte når de er færdige.

 

3. januar 2013:

Den 29. december begyndte der at komme tænder frem. De kan nu løbe uden at vælte og har fundet ud af, at der er en verden oven over dem, så de springer og hopper op for at fange det der nu måtte være. De elsker at drøne rundt i stuen og kommer nu udenfor for at tisse. Hvalpene har været med ude på besøg to gange og de tager det hele så flot, de pev kun lidt første gang de blev trukket afsted i trollyen, men køreturen og resten var intet problem. De er så glade når man kommer hjem, det er helt fantastisk og de leger med halvstoresøster, som ikke helt ved hvad hun skal synes om det hele.

De leger meget med hinanden og når det bliver for vildt kommer mor og tjekker om de leger ordentligt og så leger mor også gerne med :-)

 

27. december 2012:

Linas datter fra 1. kuld er kommet på ferie og skal være her i 9 dage :-)

Hvalpenes haler buer nu fint hen over ryggen og de er ikke særlig usikre på benene mere. Lino gør og knurrer, det er så sødt.

Quina piver mest og har svært ved at give op, når hun er træt. De er blevet gode til at spise tørfoder og begge kan selv komme ud af hvalpegården, så når de er alene kommer der et brædt for, det er jo mest sikkert for dem i gården. Lino er også blevet bedre til at tisse uden for kurven, så det er fint.

 

24. december 2012:

Glædelig Jul

 

23. december 2012:

Der er virkelig gang i hvalpene nu, de kan se og høre og de ryster sig, hvorefter de falder :-), de leger med hinanden, mor og gæsterne og det er slet ikke til at stå for, da de hele tiden vælter og generelt tumler rundt. Lino er en lille vildbasse der bider meget i sin søster, der ikke lader sig gå på af det, men hun vejer nu mere end ham, så han skal passe på :-) De søger mig og gæsterne meget og logrer med halerne, det er virkelig sødt.

De er også ved at blive godt langhårede. De er nu i hvalpegården midt i stuen hvor de også får rigtig hundemad. Quina vil ikke tisse i kassen, så hun piver og vil ud om natten, så der er lidt arbejde med at tørre op, men flot af hende. Lino skal nok også komme efter det. Det er næsten ren underholdning at have dem, men de tisser og der skal tørres op, så arbejde er der også :-).

 

21. december 2012:

Så bliver der leget med mor.

 

20. december 2012:

De er virkelig små hunde nu, Lino gør og knurrer og når de vil gøre sig til, vælter de. Quina elsker at slikke på ens næse. Lina leger meget med dem nu, både med åben mund og poter, det er dejligt at se. De har fået klippet negle igen, så de lærer at man rører ved poterne. De snakker meget og drømmer med lyd på ligesom deres mor :-)

 

19. december 2012:

Hvalpene leger og bruger poterne meget.

 

18. december 2012:

Nu er hvalpene rimelig gode til at gå og logrer med halerne når de får færd af en, så bliver man helt blød om hjertet. Lino leger med sin mor hvor han bruger poterne og forsøger at bide i pelsen og kaster hoved fra side til side for at gøe sig til og Quina slikker og tykker i ens fingre. De har været meget ude af kassen og kravler godt rundt på gulvtæppet i stuen hvor de nogen gange kommer ud på gulvet hvor der er glat, men så er det ind på tæppet igen :-)

 

15. december 2012:

Så har hvalpene fået øjne og hold da helt op hvor er de dog søde at se på, de er slet ikke til at stå for! De kan endnu ikke se, men det kommer hurtigt. De søger mig og min varme når de er væk fra mor, det er dejligt. De er også meget mere aktive og går meget usikkert rundt i hvalpekassen. De bider lidt i hinanden og er ved at lære "man har poter", det er ren underholdning. De ligger mere alene og diger ikke så ofte, men når de gør, går de virkelig til den. De vejer nu over 600 g og er nogle stærke små nogen med de dejligste babylyde.

 

11. december 2012:

Der sker virkelig meget med hvalpene, de snuser meget nu med hoved oppe fra side til side. De er stærke og kan næsten gå, men maven hænger lidt stadig, så det bliver virkelig godt når de får øjne og kan få brugt deres ben lidt mere. Ørene åbner sig mere og mere, så snart kan de både se og høre :-) Det er vildt spændende at følge med i og de er bare så kære!

 

9. december 2012:

Det går simpelthen så godt med hvalpene. De vejer nu 460 gram, så tæven (Quina) har halet ind på hannen (Lino). Snuderne er mere og mere sorte og har nu fået struktur som en "rigtig" hundesnude. De har fået klippet negle, så de bliver vant til at man tager fat i poterne. Ørene er så småt ved at åbne sig og her nusser jeg også, de stritter nu ud til siden, de er ved at vende sig frem og med tiden ned.

De kan ligge lidt alene nu og fryser ikke. Trædepuderne er helt glatte og bløde, de er bare helt vidunderlige!

Hygge på ryatæppet i stuen.

 

7. december 2012:

Så er der putte i dynen i sofaen når adaptivmormoren er syg, de er bare kære!

  

5. december 2012:

Det går så fint med hvalpene og de er vokset helt enormt, de har begge næsten fordoblet deres vægt - det er rigtig godt. Tæven er den der laver flest lyde, også når hun drømmer, det er så sødt at høre. Hannen kan også sagtens sige noget, men er generelt mere rolig og falder også hurtigere til ro, når man tager ham op. Det er ikke til at forstå de er blevet så store - og når man har dem i hånden er de jo stadig så små, det er rigtig hyggeligt :-)

Man kan se at snuderne rigtig er ved at blive sorte, tæven er heller ikke lyserød i huden om snuden længere.

 

4. december 2012:

Lina har forladt kassen af sig selv for første gang, det er godt hun spiser og drikker, det har hun brug for, så hun kan producere mælk. Hun passer meget på dem og bare der er det minste piv, så er hun tilbage med det samme og så må maden vente.

 

2. december 2012:

Hvalpene har taget over 30 gram på og de er virkelig stærke, de kan

sagtens komme rundt i kassen og især tæven piver meget når hun ikke

lige får det som hun vil :-) De er virkelig søde og man kan sagtens få hele dagen til at gå med bare at kigge på dem og høre deres dejlige fine lyde.

 

 

1. december 2012:

Hvalpene er blevet tjekket af dyrlægen og de er helt perfekte og gode

hjertelyde, så alt er som det skal være.

 

30. november 2012:

Lina fødte i eftermiddag to små dejlige hvalpe, de er fine og friske og diger perfekt. Lina slikker dem og pev da jeg vejede dem, hun vil slet ikke undvære dem.

Den første hvalp var en han, født kl. 12:55 og vejede 180 g. Kl. 13:35 kom der en lidt mindre tæve på 155 g. De var begge friske lige fra starten og ville dige, hvilket jo er et godt tegn!.

Her er det bror ovenpå søster, de har fine hvide aftegninger på poterne og halespidsen, tæven er en anelse lysere end hanne og har lidt flere hvide aftegninger.

 

November 2012:

Lina er blevet scannet og det var muligt at se to hvalpe. Så nu bliver det spændende om der kommer flere, eller om det skal være lige som sidst. Hun har det ellers rigtig godt, men er meget madfikseret :-).

Vi har i dag, 10. november, været til agility for sidste gang inden fødslen og hun var på ingen måde plaget af den voksende mave, men jeg mener det er bedst at stoppe i god tid inden fødslen. 

 

Oktober 2012:

Lina har øget appetit og putter mere end normalt, så det lader til hun er drægtig. Det er en rigtig spændende tid og det er næsten ikke til at vente med at finde ud af om hun er drægtig.

Hun er ellers helt som hun plejer; glad, frisk og dejlig.